Waar kan ik betalen met American Express?

Juist. Dat vroegen wij ons ook af!

Wanneer je een American Express creditcard aanvraagt, is het handig om te weten waar je precies met deze creditcard kan betalen. American Express wordt namelijk niet overal in Nederland geaccepteerd.

Gratis Silver Card aanvragen

Gratis de American Express Green Card aanvragen? Alleen via onze website is de AMEX Silver Card het eerste jaar 100% gratis!

Overzicht American Express accepterende bedrijven

American Express geeft weinig informatie over waar de American Express creditcards geaccepteerd worden. Daarom tref je hier een lijst met alle American Express accepterende bedrijven in Nederland. Bij deze bedrijven kan je met alle creditcards van American Express betalen.

De bedrijven in deze lijst zijn door onze redactie gecontroleerd. Sommige bedrijven staan éénmaal in de lijst, maar hebben meerdere vestigingen. Dit betekent dat je in alle vestigingen van het desbetreffende bedrijf kunt betalen met American Express. Een gratis Silver Card aanvragen doe je hier.

American Express bij Tankstations of Supermarkten

De meeste tankstations en supermarkten in Nederland accepteren tegenwoordig American Express creditcards. Alleen supermarkt Albert Heijn (incl. de AH to go formule) is hier nog een uitzondering op. Bij Albert Heijn kun je niet met American Express betalen.

Bij grote concurrent Jumbo supermarkten kan je wél met American Express betalen. Kleine kanttekening is dat dit helaas nog niet in alle Jumbo’s mogelijk is.

Er is tot slot nog een verschil tussen betalen met American Express in de winkel of online. Online kunnen er andere betaalmethoden gebruikt worden dan in de winkel, en het komt voor dat AMEX hier juist weer niet geaccepteerd wordt.

Om maar bij het voorbeeld van Jumbo supermarkten te blijven; in de meeste winkels van Jumbo wordt American Express wél geaccepteerd maar bij online bestellingen (en dus thuisbezorging) niet.

In de grotere online webshops kun je doorgaans wel met American Express betalen. Het antwoord op de vraag ‘Waar kan ik betalen met American Express?’ is dus: “JA, bij de meeste winkels kan dit tegenwoordig!”

Voordelen van een gratis American Express Gold creditcard

Voordelen American Express Creditcard

Online betalen met American Express creditcard

Ook niet elke webwinkel accepteert American Express als betaalmethode. Je kunt echter vaak wel indirect met Amex betalen, wanneer PayPal wel tot de betaalmogelijkheden behoort. Via PayPal met American Express betalen doe je door je PayPal account te koppelen met AMEX creditcard als primaire betaalmethode. Elke keer dat je via PayPal betaalt wordt je American Express creditcard gebruikt als bron (i.p.v. je bankrekening) en hierdoor ontvang je wel bij elke uitgave Miles! Deze ‘PayPal-methode’ vergroot het aantal bedrijven en winkels waar je met American Express kan betalen aanzienlijk.

En of je nu met de ‘gewone’ American Express gratis creditcard betaalt of met de Flying Blue kaart, je spaart met deze gratis creditcards altijd punten.

Bij de ‘gewone’ kaart ontvang je voor elke euro die je uitgeeft via die gratis creditcard een ‘Membership Rewards Punt’, bij de Flying Blue kaart van American Express ontvang je Award Miles. De miles die je met die gratis creditcard spaart kan je dan weer inwisselen voor gratis vliegtickets van KLM of zelfs gratis upgrades naar de business class.

Gratis Silver Card aanvragen via onze website

Gold Card CadeauNormaal gesproken krijg je bij het aanvragen van een American Express Silver Card 50% korting op de kosten van het eerste jaar (dit is de algemene welkomstactie). Via onze website betaal je voor de Flying Blue Silver Card het eerste jaar helemaal niets (een echte gratis creditcards dus). De aanbieding is geldig wanneer je via deze link de Silver creditcard aanvraagt.

Interesse in een andere creditcard? Bekijk dan eens:

Twijfel je nog over welke American Express creditcard bij je past? Of vraag je je af of je bij bepaalde bedrijven kan betalen met American Express? Hieronder tref je een overzicht van de grootste bedrijven die American Express accepteren als betaalmethode.

American Express Accepterende bedrijven

McDonalds

Wereldwijd

Facebook

Wereldwijd

Hornbach

Wereldwijd

Douglas

Nederland

Shell

Wereldwijd

Suit Supply

Wereldwijd

Ticketmaster

Wereldwijd

Tango

Wereldwijd

Pathe

Nederland

KFC

Wereldwijd

Nespresso

Wereldwijd

Texaco

Wereldwijd

Q8

Wereldwijd

Intersport

Wereldwijd

IKEA

Wereldwijd

Zara

Wereldwijd

Bol.com

Nederland

Esso

Wereldwijd

Makro

Wereldwijd

Netflix

Wereldwijd

Bijenkorf

Nederland

HM

Wereldwijd

Bar Boca's

Amsterdam + Rotterdam

Leeftijdsgrens van American Express creditcards opgeheven

Leeftijdsgrens van American Express creditcards opgeheven

Sinds 24 juli 2019 heeft American Express de leeftijdsgrens op haar reis-, annulering- en huurautoverzekeringen opgeheven. Hierdoor kunnen nu ook kaarthouders ouder dan 75 jaar, gebruik maken van de verzekeringen. Voor 24 juli 2019 bleken kaarthouders die de leeftijd van 75 hadden bereikt, geen dekking meer te hebben.

TV-uitzending Radar

Dit alles werd duidelijk na een uitzending van consumentenprogramma Radar, waarin een 77-jarige Flying Blue Platinum-kaarthouder van American Express, de reparatiekosten van zijn Iphone wilde verhalen op de verzekering die op deze kaart zit.

Tijdens de vakantie van deze kaarthouder, was de Iphone gevallen, maar kon deze nog wel gerepareerd worden.

De reis naar Amerika was betaald met de American Express Platinum Flying Blue Card, wat een voorwaarde is om te kunnen claimen op deze verzekering. En aangezien de uitgebreide reis- en annuleringsverzekering op de Platinum Card van AMEX, diefstal, schade en verlies van persoonlijke eigendommen dekt, was de 77-jarige kaarthouder in de veronderstelling dat hij aanspraak kon maken op terugbetaling.

Maximale leeftijd om te mogen claimen is 75 jaar

Helaas bleek de verzekeringspartner van American Express, AXA Partners, niet bereid om de reparatiekosten van de Iphone te vergoeden omdat, conform de polisvoorwaarden van de reis- en annuleringsverzekering van deze creditcard, er een leeftijdsplafond van toepassing was van 75 jaar.

Kort gezegd; Iedereen ouder dan 18 jaar komt in aanmerking om een Flying Blue American Express Card aan te vragen, maar alleen kaarthouders jonger dan 75 jaar hebben het recht om te mogen claimen op de verzekeringen die bij deze kaart zijn inbegrepen.

Dat American Express dit leeftijdsplafond hanteerde, was waarschijnlijk niet eens tegen de wet, maar het was wel vreemd dat kaarthouders ouder dan 75 jaar wél de volledige kaartbijdrage moeten betalen, maar geen recht hebben op dekking.

Daarnaast ontvingen kaarthouders op het moment dat zij 75 jaar werden, geen melding van American Express waarin werd uitgelegd dat dekking op de verzekeringen niet meer van toepassing was vanwege het bereiken van deze leeftijdsgrens.

Naar aanleiding van de uitzending van Radar, besloot American Express al snel om kaarthouders wél pro-actief te gaan benaderen zodra zij de leeftijd van 75 jaar hadden bereikt.

Ophef in de Tweede Kamer

Voor de politieke partij 50Plus was dit niet voldoende en noemde het zelfs ‘leeftijdsdiscriminatie’.. Op 17 april 2019, daags na de bewuste Radar-uitzending, stelden 50Plus kamerleden Van Brenk, Geleijnse en Krol, schriftelijke kamervragen aan de minister Grapperhaus van Justitie en Veiligheid.

De kamerleden wilden van de minister weten of het toegestaan was om een leeftijdsplafond in te stellen op de verzekeringen van de American Express Flying Blue creditcards en of de minister van plan was om in te grijpen.

Columnist Tonny Eyck van Zakenreis Magazine was zelfs van plan om de zaak voor te leggen aan het College voor de Rechten van de Mens.

Leeftijdsplafond AMEX creditcard per 24 juli 2019 alsnog opgeheven

Boet Kreiken, executive vice president customer experience bij KLM wilde bovenstaande antwoorden van de minister en de zaak van Tonny Eyck waarschijnlijk niet afwachten en nam contact op met KLM-partner American Express.

Dit resulteerde erin dat alle Flying Blue American Express kaarthouders op 23 juli 2019 een brief ontvingen waarin werd aangekondigd dat het leeftijdsplafond van 75 jaar de volgende dag zou worden opgeheven.

Bent u dus 75 jaar of ouder en wilt u ook gebruik maken van de ruime dekking van de reis- en annuleringsverzekering die op de American Express Flying Blue cards zitten, bekijk dan hieronder de verschillende kaarten.

Meteen een gratis creditcard aanvragen

American Express Green Card

1e jaar gratis

Verzekerd op reis

Spaar 1 Membership Rewards punt per euro

Flying Blue Gold Card

1e jaar 50% card fee (€ 85)

Direct 7.500 miles cadeau

€ 1 = 1,5 punt

Flying Blue Platinum Card

1e jaar 50% card fee (€ 300)

Direct 25.000 miles cadeau

€ 1 = 2 punten